Make your own free website on Tripod.com

welkom

wat is Pergamano Pergamano galerij mijn presentatie map mijn galerijen Publiceren favoriete links

Over mijzelf en Pergamano

Hallo,

Mijn naam is Wendy, ik ben geboren en opgegroeid in Taiwan, en ben 19 jaar getrouwd met mijn Hollandse Gerard.

Wij beiden houden van de natuur en sinds 1990 wonen wij heel tevreden in Oisterwijk, in het zuiden van Nederland; daar kan je het hele jaar door genieten van een boswandeling of een fietstocht langs de vele vennen.

Vaak wanneer ik geniet van de schoonheid van de natuur, doe ik een wens om zulke momenten vast te leggen op papier om ze, zo vaak als ik dat wil, te bekijken. Deze droom werd werkelijkheid tijdens de vorige Kerstdagen!

Ik ontving enige prachtige perkamentkaarten van mijn zus, die ze zelf had gemaakt; onmiddellijk kwamen er jeugdherinneringen naar boven, toen wij samen aan een klein bureau zaten om uit de laatste kranten vogels en bloemen te knippen en onze ouders boos te maken!

Meteen bezocht ik enige nabijgelegen hobbywinkels, verzamelde zoveel mogelijk Pergamano artikelen en bracht de feestdagen door met het maken van kaarten, boekleggers, doosjes, bloemen. Ik was (en ben nog steeds) ontzettend verslaafd aan dit handwerk en ben begonnen met het creeren van enige eigen ontwerpen. Na een paar maanden van oefenen was ik tevreden met de uitkomst van mijn creativiteit. Een verborgen bekwaamheid van mij was ontdekt.

Instructies in de boeken van Pergamano en het surfen op internet deden mij vurig verlangen naar het leren van meer gevorderde knip- en schildertechnieken; en met de gedachte van "waarom zou ik deze schitterende ervaring niet met anderen delen en aan meer mensen doorgeven!" besloot ik om deel te nemen aan een Pergamano cursus, die werd geleid door regionaal coordinator Ank Duijster. In september 2000, na enige maanden van effectieve training en flink oefenen, heeft Ank mijn basistechnieken goedgekeurd en mij gestuurd naar de jaarlijkse I.P.C.A. docententraining (click hier voor het zien van mijn presentatiefolder), welke cursus werd geleid door de president van I.P.C.A. Martha Ospina met assistentie van erkend docente Wilma Bloemen en managing director Peter Venema. Het resultaat is bekend. Bedankt Ank!

Behalve voor het geven van cursussen gaat mijn passie voor deze kunst door om meer gevorderde technieken te leren en meer ontwerpen te creeren. Ik kijk uit naar de vele aankomende workshops met andere docenten, omdat ik het fijn vind om ervaringen en aangename momenten samen te delen met vrienden die dezelfde hobby hebben, nietwaar?

october 2000

Mijn cursussen in Perkamantkunst

Momenteel ben ik erkend docent voor het geven van cursussen:

Basis Technieken (overtrekken, dorseren, perforeren, knippen, ciseleren, schilderen) voor beginners en gevorderden

Schilderen met Perga-liners

Schilderen met Perga Color Exclusive (p.c.e.) voor gevorderden

Dresden flower

Natuurgetrouwe bloemen

3-D (3 dimensionale patronen, doosjes, decoraties)

Perga-stempelen op perkamentpapier

Alle cursussen kunnen worden gegeven in een van de volgende talen: Nederlands, Engels of Chinees.

Wanneer U in of nabij Oisterwijk woont en geinteresseerd bent in het volgen van een van de cursussen kunt u mij per e-mail bereiken.