Make your own free website on Tripod.com

welkom

over mijzelf Pergamano galerij mijn presentatie map mijn galerijen Publiceren favoriete links

Creatief met Perkamentpapier

WAT IS PERGAMANO ®?

"Pergamano" is de merknaam voor een groot assortiment, bestaande uit materialen, gereedschappen, boeken en cursussen voor de fascinerende hobby "Perkamentkunst". Met perkamentpapier kunt U wenskaarten, wanddecoraties, doosjes, lampkapjes, natuurgetrouwe bloemen en andere decoratieve kunststukken creėren.

WAT IS PERKAMENTKUNST?

Perkamentkunst is een creatieve hobby waarbij met behulp van diverse materialen uiteenlopende kaarten en werkstukken vervaardigd worden op perkamentpapier. Dit perkamentpapier kan beschouwd worden als een soort imitatieperkament. Het papier is transparant en het heeft een lichtgrijze kleur.

Doordat het heel sterk papier is kan het op verschillende manieren worden bewerkt zonder dat deze bewerkingen het papier beschadigen. Met de zogenaamde Pergamano omsteekpen en Tinta inkt kunnen patronen worden overgetrokken op het perkamentpapier. Deze patronen kunnen vervolgens worden ingekleurd met speciale kleurmaterialen (Perga-Liners, Perga-colors, Dorso-Colors, Pintura, of Pinta-Perla).

Tenslotte is het mogelijk decoratieve randen langs kaarten en werkstukken te maken met zogenaamde perforeerpennen, ciseleerpennen, schaartjes en andere Pergamano attributen. De moeilijkheidsgraad van de verschillende kleur- en priktechnieken varieert en maken de hobby daarmee geschikt voor zowel beginners als voor gevorderden.

DE PERGAMANO ® PRODUCTEN

Goed materiaal is natuurlijk de basis bij het uitoefenen van elke hobby. Pergamano International B.V. investeert daarom al meer dan tien jaar in onderzoek, ontwikkeling en kwaliteitsbewaking van hobbymaterialen voor perkamentkunst. Aangestuurd door een deskundige "Design Group" wordt er continu gewerkt aan nieuwe Pergamano Producten of verbetering van oude producten. De materialen variėren van perkamentpapier, verven, inkten en penselen tot boeken, patroonmappen, stempels en diverse perforeer- en ciseleerpennen. De kwaliteit van de producten is uiteindelijk duidelijk terug te zien in het resultaat.

CURSUSSEN

Naast het gebruik van goede materialen is een gedegen uitleg van de diverse technieken en het juiste gebruik van de materialen essentieel. Deze uitleg kunt u vinden in diverse Pergamano boeken die in de loop der jaren zijn verschenen. U kunt echter ook overwegen om een cursus te volgen bij een Erkend Pergamano Docent(e). Erkende Pergamano Docenten hebben een docentenopleiding genoten bij de International Parchment Craft Academy. Ook in de vaardigheden van de docenten is de kwaliteit, die bij Pergamano zo hoog in het vaandel staat, gewaarborgd. Cursussen worden vaak bij docenten thuis of in een buurthuis gegeven.

Niets is natuurlijk gezelliger dan de fijne kneepjes van de hobby onder de knie te krijgen en daarnaast mensen te ontmoeten met dezelfde interesse. Een ander voordeel van het volgen van een cursus is dat u altijd op de hoogte bent van de nieuwste materialen en de nieuwste technieken. Erkende Pergamano Docenten worden hiervan namelijk continu op de hoogte gehouden. Bovendien worden zij regelmatig bijgeschoold door de International Parchment Craft Academy.